top of page

Gudijos istorija – pirmoji Baltarusijos istorija lietuvių kalba


2021 metų vasarą pasirodė pirmoji Gudijos istorija lietuvių kalba!

Prie šios knygos idėjos pradėjau dirbti maždaug prieš dešimtmetį. Daug metų galvojau kas yra Gudija, kaip galėtų būti papasakota jos istorija ir kaip aprašyti jos savitumą. Nemanau, kad gavosi lengva knyga, bet tikiu kad tikrai ne paviršutiniška. Atidesnis skaitytojas geriau supras šiuo metu kaimyninėje šalyje vykstančius politinius ir kultūrinius procesus. Žinome, kad lietuvių ir gudų istorijos pasakojimai dažnai konfliktuoja, ypač kalbant apie LDK laikus, todėl knygoje daug vietos skiriama aiškinant kaip ir kodėl susiformavo tokie skirtingi, dažnai nesuderinami požiūriai. Manau, kad toks kontrastais paremtas įsigilinimas į patį artimiausią kaimyną, su kuriuo neturėjome politinės sienos nuo XIII amžiaus iki pat tarpukario, lietuvių skaitytojui padės geriau suprasti ir save patį.

Antrasis knygos leidimas 2022 metų pirmajame ketvirtyje

"Gudijos istoriją" pigiausiai galima įsigyti Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro knygyne - Nacionalinėje bibliotekoje, Vilniuje, Gedimino pr. 51, II aukšte prie info posto. Kaina 11,99 Eur.

Leidykla priima užsakymus el paštu ir gali knygas išsiųsti per kurjerį visoje Lietuvoje. Kurjerio kaina prikauso nuo knygų kiekio, siuntos svorio. Užsakymus siųskite į pardavimai@lnb.lt

Internetu knyga prekiauja šie portalai: www.humanitas.lt; www.patogupirkti.lt; www.knygos.lt.

Kelios recenzijos: lietuvių kalba Vorutoje, gudų kalba Bielaruski Historyčny Ahliad žurnale

64 peržiūros
bottom of page